***       Водещите вечерни новини       на

...
   ***       Водещите вечерни новини       на
Коментари Харесай

Водещите новини! FactCheck: Мрежа у нас разпространява дезинформация от 4 години. Константинов: Заплахата от Магнитски 3 е надвиснала

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 13 март   

 

Над 100 разнообразни групи и страници във " Facebook " действат в мрежа, в която се популяризира дезинформация от 2020 година насам. Групите набират известност в разгара на пандемията и в началото се концентрират върху тематиката за Ковид-19, ограниченията против разпространяването на вируса и имунизациите.

С началото на войната в Украйна мрежата се пренасочва към разпространение на проруска дезинформация . Запазва се обаче водещият принцип всяка тематика да се употребява за антисистемни послания, ориентирани съответно против постоянните държавни управления, управлявали страната от началото на пандемията насам.

СНИМКИ + внимание!: дълъг текст с следствие и образци

***

Няма да има предварителни парламентарни избори и ще има държавно управление. Политиците ни задоволително добре схванаха новината от 8 март, че до края на месеца ще има нов лист „ Магнитски “ 3. Това мнение изрази Михаил Константинов в изявление пред БНР.

„ До края на месеца ще се разгласява следващият лист „ Магнитски " 3. А дали ще се разгласява зависи по какъв начин се държат българските политици. Недвусмислено предизвестие, което доста добре беше разбрано от политиците “.

***

„ Не съм забелязал някаква тревожна наклонност, нито пък някакво усмиряване. Проблемите са еднотипни, приказваме за тях от години насам и до такава степен си оставаме “. 

Това сподели в предаването " Денят онлайн " по Нов Нюз някогашният министър на вътрешните работи Емануил Йорданов във връзка случаите в центъра на София от последните дни, провокирали митинг против мигрантите.

„ Инцидентите в София към този миг са с много неуточнен темперамент. ОЧЕВИДНО ПРОБЛЕМЪТ НЕ Е ТОЗИ, КОЙТО НЯКОЙ съдебна експертиза ОПИТВА ДА НИ ПРЕДСТАВИ. В същото време е ясно, че с наближаването на евроизборите една такава тематика може да бъде употребена за политическо опълчване и тя ще бъде употребена, съобщи Йорданов.

***

***

Министърът на труда и обществената политика в оставка Иванка Шалапатова съобщи, че не се планува заледяване на минималната работна заплата, съобщи БНР.

***

Котаракът Георги ще продължи да бъде обгрижван в библиотеката от виновни за това чиновници, с цел да се подсигуряват ветеринарномедицинският му статус и санитарните правила. Това е решението на Дирекционния съвет на Народна библиотека „ Иван Вазов “ след  получени мнения от Общинско дружество „ Екоравновесие “ и РЗИ.

Припомням, че след разгорялата се социална полемика във връзка ориста на животното, управлението насочи запитвания до способените институции, с цел да съобрази решението си с нормативните условия за допустимост на развъждането му в постройката.

***

Коклюшът, прочут като магарешка кашлица, набира скорост през лятото, предизвести проф. Тодор Кантарджиев пред Телеграф.

За разлика от другите инфекции коклюшът се популяризира в топлите месеци. За последната седмица в България има 10 нови случая. Така от началото на годината публично регистрирани с инфекцията са 34 души, което е с 10 пъти повече от предходната година по същото време. За съпоставяне 20 души са болни за цялата 2023 година.

***

Може би думата „ изненадващо “ е малко пресилена… 

Вицепрезидентът на „ Лукойл " Виталий Робертус изненадващо е умрял на 54-годишна възраст, заяви организация „ Интерфакс ", като се базира на известие на компанията.

В него се показва, че той е постъпил в „ Лукойл " незабавно след довеждане докрай на висшето си обучение и е работил за компанията към този момент 30 години.

***

„ Принудени сме да нанесем удари по военни позиции, ситуирани в градовете Белгород и Курск ", обявиха в „ Телеграм " три прокиевски бойни формирования, наречени Легион „ Свобода за Русия ", „ Руски доброволчески корпус " и батальон „ Сибир ". 

„ За да се избегнат жертви измежду цивилното население, призоваваме всички неотложно да се изтеглят от тези градове ", допълниха те.

***

„ Ние приготвяме изненади за деня на по този начин наречените избори за президент на Русия, това обявиха от групата Бойни отряди „ Алексей Навални ", съобщи израелската медия мигнюз.

В послание, публикувано в обществени мрежи, членове на организацията заявиха, че изборните сектори са техни законни цели. „ Ние приготвяме изненади на 17 март ", показаха те.

„ Избори без Навални не са избори ", бяха безапелационни от групировката.

Ние още отмъстим на Владимир Путин за убийствата на Навални (16 февруари тази година в наказателната колония „ Полярен вълк ", в съветската част на Арктика), Борис Немцов (27 февруари 2015 година в самия център на Москва) и други съперници на властта в Москва " , прибавиха от Бойните отряди „ Алексей Навални ".

***

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР